У ситуацији пандемије COVID-19, најефикаснија примена озона јесте када се у колективу идентификује особа која је заражена. Тада је важно урадити стерилизацију простора озоном, јер се вирус може задржати на свакој површини коју је особа додирнула. Тиме је могуће пренети вирус и на особе са којима заражени није био у контакту. Озонизацију треба спроводити у просторима које више људи свакодневно користи: амбуланте, сале за састанке, мензе, ходници, тоалети, производни погони итд. 

 

Предности стерилизације простора озоном у односу на остала течна хемијска средства којима се врши дезинфекција, јесте елиминисање микроорганизама са свих површина до којих озон, као гас, може да дође. Уколико се ради о канцеларијама које могу бити пуне папира, намештаја и сличних предмета и површина, затим радњи широке потрошње које имају на рафовима производе које није могуће дезинфиковати течним средствима, стерилизација озоном јесте незаменљива технологија.

У временима када становништво није угрожено пандемијом, озонизацију простора је  корисно радити у просторима где се креће, борави или храни велики број људи. Озон уништава вирусе и бактерије који се могу наћи на играчкама (велики број деце и родитеља се разболи од стрептокока и сличних микроорганизама које деца размене у играоницама, вртићима), затим кухињама, ресторанима, теретанама, козметичким и фризерским салонима, затвореним вентилационим системима, домовима за смештај лица и сл.

 

Превентивну озонизацију треба радити у циклусима од 7 до 10 дана. Захваљујући подршци Фонда за иновациону делатност и Министарства просвете, науке и технолошког развоја у оквиру јавног позива за сузбијање ефеката пандемије COVID-19, капацитет пружања услуге озонизације простора износи од 15.000 m2 дневно.

 

Цена услуге озонизације се формира по m2,

у зависности од конфигурације простора, интервала озонизације и локације објекта.

Цена стерилизације возила се уговара по возилу на месечном нивоу. Услуга стерилизације возила може се обавити свакога дана на пункту за озонизацију који се налази на ЛОКАЦИЈИ, у непосредној близини аутопута Е-75, где се могу добити ближе информације о самом поступку.

Озонизација возила је препоручена возилима којима се свакодневно превозе пацијенти и путници (хитна помоћ, такси превоз, градски превоз).